1-jarig Basis traject: Basic Instructor Classical Dressage

Dit 1-jarige traject is toegankelijk voor iedereen. Of je nu professioneel in de paardenwereld wilt gaan werken of als paardeneigenaar meer kennis op wilt doen in het omgaan met en het met plezier trainen van het paard. Aan het eind van dit jaar is het mogelijk om het examen Basic Instructor af te leggen. Met dit CRKBO erkende diploma kunt u zich verzekeren als instructeur en lesgeven op stallen met het veiligheidscertificaat.

Het diploma Basic Instructor Classical Dressage geeft tevens toegang tot de volgende fase, Sport Instructor Classical Dressage.

Het basistraject bestaat uit 7 modules

  • 1 Theorie module (incl. trainingsdemo’s en ruitertraining) op Equiscio
  • 6 (2-daagse) Praktijkmodules (rijles, longeerles, werk a/d hand les, zitles) op trainingslocatie elders
  • Optioneel Examen “Basic Trainer & Instructor”
  • Facultatieve inspiratiedagen
  • Facultatieve regiotrainingen

In elke module worden diverse praktijklessen gegeven waaronder zitlessen, longeerlessen, rijles (elke module privéles op eigen niveau) en werk aan de hand. Daarnaast is er veel aandacht voor de theorie achter de praktijklessen. Het paard verdient het dat degene die hem traint weet waar hij mee bezig is! Tevens wordt er een trainingsplan gemaakt waar je thuis mee aan de slag kunt. Ook de ruiter zelf wordt getraind door middel van zitlessen en ruitertraining.

Gedetailleerde informatie kunt u vinden in de digitale studiegids die u kunt downloaden.