Werk aan de Hand Jaartraject

Naast de professionele dressuur opleiding voor trainers en instructeurs, biedt NCSAH nu ook een instructeursopleiding én een jaartraject Werken aan de hand aan!

Het jaartraject ‘Werk aan de hand’ is geen instructeursopleiding, maar is bedoeld voor iedereen die graag het werken aan de hand wil leren met eigen paard/pony. Op correcte wijze leer je in het jaartraject alle fijne kneepjes van het werk aan de hand, uitgelegd door onze gediplomeerde instructeurs.

werken aan de hand

Werken aan de Hand Paard

Werken aan de hand (ook wel Werk aan de korte teugel genoemd), is een vorm van training die in Nederland niet enorm bekend is, maar gelukkig steeds meer aan populariteit wint. Het voordeel van werk aan de hand (WadH) is dat de trainer het paard kan zien en dat het paard zonder ruitergewicht zijn oefeningen kan leren.

Met systematische training kan je vanaf de grond het paard gymnastiseren, werken aan de motoriek en het paard sterker maken. Voor het stimuleren van de verzameling is het werk aan de hand een uitgelezen methode. Binnen onze opleidingen besteden we daarom graag aandacht aan deze mooie manier van trainen.

Vooralsnog waren deze modules alleen beschikbaar voor onze studenten maar… daar gaat verandering in komen!

Mocht je nog vragen hebben, stuur dan een mail naar: opleiding@ncsah.nl
Nieuwsgierig? Kijk dan snel op onze jaarplanning

NCSAH: waar Rijkunst, Sport & Paardenwelzijn samengaan!