Jaartraject - Werk aan de Hand

Naast de professionele dressuur opleiding voor trainers en instructeurs, biedt NCSAH nu ook een instructeursopleiding én een jaartraject Werken aan de hand aan!

Het jaartraject ‘Werk aan de hand’ is geen instructeursopleiding, maar is bedoeld voor iedereen die graag het werken aan de hand wil leren met eigen paard/pony.

Tijdens dit 1-jarig traject staat de relatie tussen de ruiter en het paard centraal en wordt er gefocust op het ontwikkelen van een harmonieuze samenwerking. Je leert meer over essentiële principes, technieken en oefeningen die nodig zijn om jouw paard op een zorgvuldige en effectieve manier te trainen.

Werk aan de Hand biedt een uitgebreide theoretische basis, maar de nadruk ligt vooral op praktische toepassing en ervaring. Deelnemers krijgen de mogelijkheid om te werken met hun eigen paard of pony, waardoor ze de geleerde concepten direct in de praktijk kunnen brengen. Onder begeleiding van ervaren professionals leer je op correcte wijze in het jaartraject alle fijne kneepjes van het werk aan de hand, uitgelegd door onze gediplomeerde instructeurs.

Werken aan de Hand Paard

Werken aan de hand (ook wel Werk aan de korte teugel genoemd), is een vorm van training die in Nederland niet enorm bekend is, maar gelukkig steeds meer aan populariteit wint. Het voordeel van werk aan de hand (WadH) is dat de trainer het paard kan zien en dat het paard zonder ruitergewicht zijn oefeningen kan leren.

Met systematische training kan je vanaf de grond het paard gymnastiseren, werken aan de motoriek en het paard sterker maken. Voor het stimuleren van de verzameling is het werk aan de hand een uitgelezen methode. Binnen onze opleidingen besteden we daarom graag aandacht aan deze mooie manier van trainen.

Vooralsnog waren deze modules alleen beschikbaar voor onze studenten maar… Daar gaat verandering in komen! Meld je vandaag nog aan voor ons jaartraject Werk aan de Hand. 

Vragen over Jaartraject Werk aan de Hand?

Mocht je nog vragen hebben, stuur dan een mail naar: opleiding@ncsah.nl.

Nieuwsgierig? Kijk dan snel op onze jaarplanning door te klikken op de button onderaan deze pagina. NCSAH: waar Rijkunst, Sport & Paardenwelzijn samengaan!

Basistraject 2024-2025

Schrijf je nu in voor het nieuwe basistraject 2024/2025

Het nieuwe opleidingsjaar start per 01 januari met op dinsdag 9 januari om 19.30 uur het introductie-webinar.