Pre Sport Traject

Het Pre Sport Traject sluit aan op het Basistraject voor de studenten:

  • die nog geen Basicintructorexamen hebben gedaan
  •  nog niet kunnen voldoen aan de doorstroomeis voor het Sporttraject.   (Basicinstructordiploma waarvan de praktijk behaald is met minimaal een 7 en een sportstand van minimaal Z2 +1 op 31 januari van het door te stromen opleidingsjaar)

Het Pre Sport Traject bestaat uit 5 praktijkmodules van 2 dagen in Sondel of Leusden en 2 inspiratiedagen in Ter Apel. Tijdens deze modules zal er veel aandacht zijn voor het omzetten van de reeds aangeboden theorie op het biomechanische vlak, naar functionele training op L/M/Z1 niveau. Ook zullen Ingeborg Hofstede en Nicoline van Dantzig onderdeel zijn van het docententeam in deze fase.

De groep zal begeleid worden door 2 docenten.

Het Pre Sport Traject biedt de student de mogelijkheid zich verder te verdiepen en te ontwikkelen als ruiter en instructeur en zo de ruimte te creëren om examens op eigen tempo af te leggen.

Voor deelname aan het Pre Sport Traject hoeft geen examen te worden afgelegd.

Kostenoverzicht

Pre-Sport Traject Theorie Praktijk Totaal
€595,- ¹ €2995,- (1 termijn)

of

€230,- p/m (12 termijnen)²

3590,-

¹ Eenmalig voor 2 jaar volgen Sporttraject.
Theoriepakket: dit is incl. alle syllabi Sport, een 3-daagse theoriemodule in Ter Apel en een dissectie bij SMDC Heesch.
² Direct bij inschrijving dient €395,- direct te worden voldaan. Hierna is de inschrijving definitief.

Wij beseffen ons goed dat de kosten van een opleiding o.a. een onderdeel vormen in het maken van een keuze welke opleiding bij jou past.
Soms is het lastig te vergelijken omdat niet alle opleidingen CKRBO erkend zijn. De NCSAH is wel CKRBO erkend. Dit betekent dat wanneer  een student in loondienst is (in welke branche dan ook, hoeft dus niet paard gerelateerd te zijn) het gehele bedrag inclusief examengelden een aftrekpost (studiekosten) kan worden. De belastingdienst zal dan aan het eind van het belastingjaar een teruggave doen van het teveel betaalde aan loonbelasting. Meer informatie staat hierover op www.belastingdienst.nl (studiekosten). Deze teruggave kan 40-85% van het opleidingsgeld beslaan.
Bij het bekijken van de kosten van opleidingen is het belangrijk te weten of een opleiding CKRBO erkend is en je in aanmerking komt voor deze teruggave. Mochten er hier vragen over zijn dan horen wij dit graag, u kunt mailen naar administratie@ncsah.nl.

Rooster Pre Sport traject 2020-2021

Module Sondel
Noorderreed 12, Sondel
Leusden
Kerkweg 3, Leusden
1 18/19 apr 11/12 apr
2 13/14 juni 6/7 juni
3 15/16 aug 3/ 4 okt
4 10/11 okt 12/13 dec
5 6/7 maart
2021
27/28 feb
2021