Sport Fase A Traject

Het Sport Fase A Traject sluit aan op het Basis Traject voor de studenten:

 • die nog geen Basic Instructor examen hebben gedaan;
 • die nog niet kunnen voldoen aan de doorstroom-eis voor het Sport Traject Fase B (Basic Instructor diploma waarvan de praktijk behaald is met minimaal een 7 en een sportstand van minimaal Z2 +1 op 31 januari van het door te stromen opleidingsjaar).

De groep van maximaal 12 studenten zal begeleid worden door 2 docenten. Deze docenten zijn in het bezit van hun ORUN 4 diploma en 1 van de docenten is minimaal Grand Prix geklasseerd en gekwalificeerd work in hand instructor.

Het Sport Fase A Traject biedt de student de mogelijkheid om zich verder te verdiepen en te ontwikkelen als ruiter en instructeur en om zo de ruimte te creëren om de examens op eigen tempo af te leggen. Ook is dit traject bedoeld, voor de instructeurs die de ambitie hebben hun Sports Instructor CD diploma te behalen en het functioneel lesgeven zich meer eigen willen maken, om de overstap naar het complete Sport Traject minder groot te maken.

Voor deelname aan het Sport Fase A Traject hoeft geen examen te worden afgelegd.

Het traject duurt minimaal 12 maanden (indien gewenst kan dit jaar mee tellen als eerste jaar van het complete Sport Traject, welke minimaal 24 maanden duurt).

Praktijkmodules

Het Sport Fase A Traject bestaat uit 5 praktijkmodules van 2 dagen in Sondel en 2 inspiratiedagen in Ter Apel. Tijdens deze modules zal er veel aandacht zijn voor het omzetten van de reeds aangeboden theorie op het biomechanische vlak, naar functionele training op L/M/Z1 niveau.

Tijdens de praktijkmodules overnachten de paarden op de accommodatie. Ruwvoer en bodembedekking is aanwezig, de student dient zelf krachtvoer mee te nemen. Er zijn ook enkele paddocks aanwezig, zodat de paarden tijdens het opleidingsweekend ook even buiten kunnen lopen. De student dient zelf een overnachtingsmogelijkheid te regelen, in Sondel is er beperkt plek op de accommodatie.

Kostenoverzicht

Sport Fase A traject
Inschrijfgeld € 250 Na het overmaken is de inschrijving definitief. Restitutie van het inschrijfgeld is niet mogelijk.
Theoriepakket Basistraject € 595,- Heb je nog niet eerder een opleiding gevolgd bij de NCSAH, dan dien je de theorie van het Basistraject te volgen. Het kan dus zijn dat je én theorie Basistraject volgt én theorie Sport in één en hetzelfde jaar.
Theoriepakket Sporttraject € 695,- Heb je nog niet eerder de Sport theorie gevolgd? Dan volg je de theorie van het Sporttraject tijdens het Sport Fase A jaar.
Praktijkgeld €2.600,- (1 termijn)

of

€230,- p/m (12 termijnen)²

De factuur voor de eerste termijn ontvang je in februari 2021. De betaling dient te worden voldaan voor 28 februari 2021

Theoriepakket Basis bevat:

 • 12 webinars;
 • Alle syllabi van het Basis Traject;
 • Toegang tot het platform Dressage2Learn – Biomechanica en trainingsconcepten’ en ‘Werk aan de Hand’.

Theoriepakket Sport bevat:

 • Alle syllabi Sport;
 • een 3-daagse theoriemodule in Ter Apel;
 • een dissectie bij SMDC Heesch,  (1x, bij voldoende plek is het mogelijk tegen onkostenvergoeding een 2e keer te volgen).

Direct bij inschrijving dient het bedrag voor de te volgen theorie direct te worden voldaan. Hierna is je inschrijving definitief.

Praktijkkosten zijn inclusief:

 • praktijkmodules met 2 x lunch, box voor je paard voor de overnachting, incl. hooi en bodembedekking.

Opleidingskosten zijn exclusief:

 • examenkosten;
 • overnachting student;
 • onkosten regio-training/inspiratiedagen (10-25 euro per dag).

Belastingdienst

Wij beseffen ons goed dat de kosten van een opleiding o.a. een onderdeel vormen in het maken van een keuze welke opleiding bij jou past.
Soms is het lastig te vergelijken omdat niet alle opleidingen CRKBO erkend zijn. De NCSAH is wel CKRBO erkend. Dit betekent dat wanneer  een student in loondienst is (in welke branche dan ook, hoeft dus niet paard gerelateerd te zijn) het gehele bedrag inclusief examengelden als een aftrekpost (studiekosten) berekend kan worden. De belastingdienst zal dan aan het eind van het belastingjaar een teruggave doen van het teveel betaalde aan loonbelasting. Meer informatie hierover staat op www.belastingdienst.nl (studiekosten). Deze teruggave kan 40-85% van het opleidingsgeld beslaan. Bij het bekijken van de kosten van opleidingen is het belangrijk te weten of een opleiding CKRBO erkend is en je in aanmerking komt voor deze teruggave. Mochten er hier vragen over zijn dan horen wij dit graag, je kunt ons altijd mailen via administratie@ncsah.nl.
Ben je een student die instroomt in het Sport Fase A traject? Dan zijn de kosten afhankelijk van waar je instroomt en van wat je al aan opleiding hebt gevolgd. Deze persoonlijke (financiële) route zullen we bij inschrijving met je doornemen.

Rooster Sport Fase A traject 2021-2022

Module Sondel
Noorderreed 12, Sondel
1 26/27 juni 2021
2 2/3 oktober 2021
3 18/19 december
4 12/13 februari 2022
5 19/20 maart 2022

De didaktiekdag staat gepland op voor groep Sondel op 8 mei 2021. Deze dag wordt gegeven onder leiding van Paulien Alberts, te Emmen.