Pre Sport Traject

Duur: minimaal 12 maanden ( indien gewenst kan dit jaar mee tellen als eerste jaar Sport Traject, welke minimaal 24 maanden duurt).

Locatie: Woudenberg (Stal Wereldpaarden) en Sondel ( Stal Schraa, Fr.).

Groepsgrootte: maximaal 12 studenten onder begeleiding van 2 docenten.

Doorstroommogelijkheid: voor eigen ontwikkeling PS en Sport Traject.

Het Pre Sport Traject sluit aan op het Basis Traject voor de studenten:

  • die nog geen Basicinstructorexamen hebben gedaan
  •  nog niet kunnen voldoen aan de doorstroomeis voor het Sporttraject.   (Basicinstructordiploma waarvan de praktijk behaald is met minimaal een 7 en een sportstand van minimaal Z2 +1 op 31 januari van het door te stromen opleidingsjaar)

Het Pre Sport Traject bestaat uit 5 praktijkmodules van 2 dagen in Sondel of Woudenberg en 2 inspiratiedagen in Ter Apel. Tijdens deze modules zal er veel aandacht zijn voor het omzetten van de reeds aangeboden theorie op het biomechanische vlak, naar functionele training op L/M/Z1 niveau. Ook zullen Ingeborg Hofstede( didaktiek/ontwikkeling), Nicoline van Dantzig ( flexchair), Herman Smit ( proefgericht) onderdeel zijn van het docententeam in deze fase.

De groep zal begeleid worden door 2 docenten. Deze docenten zijn in het bezit van hun ORUN 4 diploma en 1 van de docenten is minimaal Grand Prix geklasseerd en work in hand instructor.

Het Pre Sport Traject biedt de student de mogelijkheid zich verder te verdiepen en te ontwikkelen als ruiter en instructeur en zo de ruimte te creëren om examens op eigen tempo af te leggen. Ook is dit traject bedoeld, voor de instructeurs die de ambitie hebben hun Sports Instructor CD diploma ( inclusief ORUN 4) te behalen, het functioneel lesgeven zich  meer eigen te maken om de overstap naar het Sport Traject minder groot te maken.

Voor deelname aan het Pre Sport Traject hoeft geen examen te worden afgelegd.

Tijdens de praktijkmodules overnachten de paarden op de accommodatie. Ruwvoer en bodembedekking is aanwezig, de student dient zelf krachtvoer mee te nemen. Er zijn ook enkele paddocks aanwezig, zodat de paarden tijdens het opleidingsweekend ook even buiten kunnen lopen. De student dient zelf een overnachtingsmogelijkheid te regelen, in Sondel is er beperkt plek op de accommodatie.

Instroom
Er is een doorstroommogelijkheid in het Pre-Sport en Sport Traject, waarbij studenten zonder het Basistraject te hebben gevolgd, deel kunnen nemen aan het Pre-sport of Sporttraject. De route en de kosten kunnen variëren.
Ben je in het bezit van een ORUN 3-diploma en rijd je met huidige paard minimaal ZZ zwaar met 5 wp, kun je direct instromen in sport Ter Apel en na jaar examensportsinstructor CD ( incl. ORUN 4 ) afleggen.

Kostenoverzicht

Pre-Sport Traject Aanmelden + Theoriepakket Sport Praktijk Totaal
€695,- ¹ €2300,- (1 termijn)

of

€200,- p/m (12 termijnen)²

€2995,-

¹
Theoriepakket: dit is incl. alle syllabi Sport, een 3-daagse theoriemodule in Ter Apel en een dissectie bij SMDC Heesch,  (1x, bij voldoende plek is het mogelijk tegen onkostenvergoeding een 2e keer te volgen). Direct bij inschrijving dient €695,- direct te worden voldaan. Hierna is de inschrijving definitief.
² De factuur voor de eerste termijn ontvang je in februari 2021. De betaling dient te worden voldaan voor 28 februari 2021.

Wij beseffen ons goed dat de kosten van een opleiding o.a. een onderdeel vormen in het maken van een keuze welke opleiding bij jou past.
Soms is het lastig te vergelijken omdat niet alle opleidingen CRKBO erkend zijn. De NCSAH is wel CKRBO erkend. Dit betekent dat wanneer  een student in loondienst is (in welke branche dan ook, hoeft dus niet paard gerelateerd te zijn) het gehele bedrag inclusief examengelden een aftrekpost (studiekosten) kan worden. De belastingdienst zal dan aan het eind van het belastingjaar een teruggave doen van het teveel betaalde aan loonbelasting. Meer informatie staat hierover op www.belastingdienst.nl (studiekosten). Deze teruggave kan 40-85% van het opleidingsgeld beslaan.
Bij het bekijken van de kosten van opleidingen is het belangrijk te weten of een opleiding CKRBO erkend is en je in aanmerking komt voor deze teruggave. Mochten er hier vragen over zijn dan horen wij dit graag, u kunt mailen naar administratie@ncsah.nl.
Ben je een student die instroomt in het Pre-Sport traject? Dan zijn de kosten afhankelijk van waar je instroom en van wat je al hebt. Deze persoonlijke (financiële) route zullen we bij inschrijving met je doornemen.

Rooster Pre Sport traject 2020-2021

Module Sondel
Noorderreed 12, Sondel
Leusden
Kerkweg 3, Leusden
1 18/19 apr 4/5 apr
2 13/14 juni 6/7 juni
3 15/16 aug 3/ 4 okt
4 10/11 okt 12/13 dec
5 6/7 maart
2021
27/28 feb
2021

Rooster Pre Sport traject 2021-2022

Module Sondel
Noorderreed 12, Sondel
Woudenberg
Meent 9, Woudenberg
1 27/28 maart 10/11 april
2 26/27 juni 19/20 juni
3 2/3 oktober 18/19 september
4 18/19 december 20/21 november
5 12/13 februari 5/6 februari