Werk aan de Hand traject

Ben jij geïnteresseerd in Werk aan de Hand  en wil jij hier graag meer over leren? Dan is het Werk aan de Hand traject iets voor jou!

Tijdens dit traject leer je namelijk alle ins-en-outs over Werk aan de Hand en longeren. Hoe zet je dit functioneel in bij jouw paard(en) en hoe pak je het werk op bij bijvoorbeeld een revalidatie-periode.

Het Werk aan de Hand traject biedt een uitgebreide theoretische basis (incl. e-learning en werkboek), maar de nadruk ligt vooral op praktische toepassing en ervaring. Je neemt samen met jouw paard of pony deel aan de vijf verschillende praktijkdagen waarbij je privé-les in longeren en Werk aan de Hand krijgt. Zo kun jij jouw geleerde concepten direct in de praktijk brengen en zie je dus ook direct het effect op jouw paard of pony.

De praktijkdagen zijn naar schatting van 10.00-18.00 u. inclusief stalling en een heerlijke lunch. Daarnaast ontvang je;

  • Een werkboek
  • E-learning
  • én een certificaat van deelname

Data praktijkdagen: 
20 april, 22 juni, 24 augustus, 21 september en 10 november 2024. 

Locatie: Manege Groenewoude – Woudenberg

Daarnaast zijn er nog twee webinars: 
biomechanica op 2 april en werk aan de hand op 15 oktober 2024. 

Werken aan de Hand met het paard

Werken aan de hand (ook wel Werk aan de korte teugel genoemd), is een vorm van training die in Nederland niet enorm bekend is, maar gelukkig steeds meer aan populariteit wint. Het voordeel van werk aan de hand (WadH) is dat de trainer het paard kan zien en dat het paard zonder ruitergewicht zijn oefeningen kan leren.

Met systematische training kan je vanaf de grond het paard gymnastiseren, werken aan de motoriek en het paard sterker maken. Voor het stimuleren van de verzameling is het werk aan de hand een uitgelezen methode. Binnen onze opleidingen besteden we daarom graag aandacht aan deze mooie manier van trainen.

Jouw investering?

Ben jij nu ook super enthousiast over het Werk aan de Hand traject en wil je gelijk beginnen?  Dan vind je het vast ook fijn om te weten wat de investering is om samen met jouw paard of pony aan de slag te kunnen gaan. 

Jouw investering is € 1.250,- en dit mag ook in termijnen betaald worden. 

Het is inclusief:

  • 5 praktijkdagen 
  • Stalling tijdens de praktijkdagen 
  • Heerlijke lunch tijdens de praktijkdagen 
  • E-learning 
  • Werkboek 
  • Certificaat van deelname 

 

Benieuwd of het iets voor jou is of wil je jezelf direct inschrijven? 👇

Interesse in Werk aan de hand?

Lees ons nieuwste boek: “Dressuur op gelijke voet” om meer te leren waaronder werk aan de hand.