Docenten

Hoofddocent en oprichter

Grand Prix ruiter, revalidatietrainer, Maestro in de rijkunst, ORUN 4 Instructeur en specialist in het Werk aan de Hand en Werk aan de Lange Teugel.

Hoofddocent en oprichter

Amber Koppen is erkend paardendierenarts en gediplomeerd veterinair acupuncturist (STEHD), veterinair chiropractor (IAVC) en Dry needle therapeut, Zware Tour amazone en ORUN 4 Instructrice.

Karin Schraa

Docent Basistraject/Sport Fase A traject/Werk aan de Hand

Karin Schraa is samen met haar echtgenoot eigenaar van een pensionstal in Sondel (Friesland). Ze is ORUN 4 Instructrice en geeft Werk aan de Hand les. Karin is docent bij het Basis en Sport Fase A traject op locatie Sondel.

Paulien Alberts

Docent Sport Fase A traject

Paulien Alberts is een succesvolle Grand-Prix amazone en trainer. Ze heeft een pension- en dressuurstal in Emmen en is ORUN 4 gediplomeerd instructeur. Daarnaast is ze docent aan het Sport Fase A traject van de NCSAH

Anneloes Borneman

Docent Basistraject/Werk aan de Hand

Anneloes heeft haar eigen dressuurstal in Nieuweroord (Drenthe) en is al sinds 2012 actief bij de NCSAH. Eerst als student en na het behalen van alle NCSAH diploma’s, ook docent bij het Basistraject.

Jessica de Mooij

Werk aan de Hand docent/Q4 Profile docent

Jessica de Mooij heeft in 2014 de diploma’s School Trainer, School Instructor en Work in Hand Instructor in ontvangst mogen nemen, samen met het ORUN 4 diploma. Jessica geeft Werk aan de Hand les en begeleidt bij het opstellen van de Q4 Profiles van NCSAH studenten.

 

Marie-José Timmermans

NCSAH Docent

Marie-José Timmermans is Internationaal Grand Prix ruiter, trainer en coach.

 

Ingeborg Hofstede

Docent Didactiek en Coaching

Ingeborg houdt zich bezig met bewustwording voor zowel individuen als organisaties. Binnen de opleiding verzorgt zij de theoretische Didactieklessen en staat de studenten bij met hun persoonlijke groei en ontwikkeling.

 

Erik Bergman

Erkend Paardenarts

Erik Bergman geeft als gastdocent onderwijs in anatomie en biomechanica en diagnostiek. Ook verzorgt hij de dissecties voor de NCSAH.

Eddy de Wolff van Westerrode

Grand- Prix jurylid

Eddy de Wolff van Westerrode is behalve internationaal Grand-Prix jurylid, die alle topdressuur ruiters en amazones wel eens gejureerd heeft, tevens (co)auteur van het boek “De Dressuurproef Van Groen tot Grand Prix”.

 

Florian Bacher

Grand Prix ruiter

Florian Bacher is internationaal Grand Prix ruiter en was Bereiter aan de Spaanse rijschool te Wenen. Florian werkt nauw samen met Carl Hester en Charlotte du Jardin.

 

Anette van Weezel-Errens

Dierenarts / Voedingsdeskundige

Anette is de oprichtster van Equilin B.V. Zij geeft onderwijs over voeding en spijsvertering.

 

Machteld van Dierendonck

Bioloog / Klinisch etholoog / Wetenschapper

Machteld is bioloog, klinisch etholoog en onafhankelijk wetenschapper. Tijdens haar promotieonderzoek verdiepte ze zich in het sociale kuddegedrag van paarden. Bij de NCSAH deelt ze haar kennis met studenten over de manier waarop paarden leren.

 

Atjan Hop

Docent Historie & Klassieke rijkunst

Atjan Hop is beroepsmatig trainer van ruiter & paard. Daarnaast is hij expert op het gebied van de geschiedenis van barokke paardenrassen en Klassieke Rijkunst. Bij de NCSAH geeft hij hier dan ook met veel plezier les over, als docent geschiedenis van de klassieke rijkunst.

 

Sanne Beijerman

Sportpsychologe / Instructrice / Grand-prix dressuuramazone

Sanne Beijerman is sportpsychologe, Grand-prix dressuuramazone en instructrice. Zij geeft dressuurtraining en sportpsychologische begeleiding aan dressuursporters.

 

Ansjel van Brakel

Gastdocent ‘hoe zet ik mijzelf neer als zelfstandig instructeur?’

Ansjel van Brakel is sinds 2016 actief bij de NCSAH. Eerst als student en nu als gastdocent. Ansjel houdt van ondernemen en geeft les over hoe je jezelf neer kan zetten in de markt (online) als zelfstandig instructeur.

 

Arita Acosta

Gastdocent trainen met een hartslagmeter

Arita is gespecialiseerd in stressreductie, adem,- en mentalcoaching.
Tijdens de vierde praktijkmodule van het Sport Fase A traject komt
Arita langs om te gaan trainen met een hartslagmeter.

Philippe Minguet

Gastdocent ruiterpilates

Bij de NCSAH geeft Philippe ruiterpilates, want zoals zijn favoriete quote luidt: “Als je aan je paard werkt wordt je paard beter, als je aan jezelf werkt wordt elk paard beter”.

 

Marco van Schie

Gastdocent gebitten

Monique Blom

Gastdocent ruiterfitheid

Martin Sterk

Gastdocent springmodule 1 en 2

Carolien Munsters

Gastdocent inspanningsfysiologie

Wouter Slegt

Gastdocent ritme

Basistraject 2024-2025

Schrijf je nu in voor het nieuwe basistraject 2024/2025

Het nieuwe opleidingsjaar start per 01 januari met op dinsdag 9 januari om 19.30 uur het introductie-webinar.