Docenten van de NCSAH

Bastiaan de Recht

Bastiaan de Recht

Hoofddocent en oprichter

Grand Prix ruiter, revalidatietrainer, Maestro in de rijkunst, ORUN 4 Instructeur en specialist in het Werk aan de Hand en Werk aan de Lange Teugel Bastiaan de Recht.

Amber Koppen

Amber Koppen

Hoofddocent en oprichter

Amber Koppen is erkend paardendierenarts en gediplomeerd veterinair acupuncturist (STEHD), veterinair chiropractor (IAVC) en Dry needle therapeut, Zware Tour amazone en ORUN 4 Instructrice.

Karin Schraa

Karin Schraa

Docent Basistraject / PreSport traject / Werk aan de Hand

Ik ben Karin Schraa en heb samen met mijn echtgenoot een pensionstal in Sondel, nabij Lemmer in ZW Friesland. Ik ben ORUN 4 Instructrice en heb twee kwpn merries waarmee ik Z1 en Z2 start en een jonge Oldenburger ruin die ik aan…

Paulien Alberts

Paulien Alberts

Docent Pre-Sport Traject

Paulien Alberts is een succesvolle Grand-Prix amazone en trainer. Ze heeft een pension- en dressuurstal in Emmen en is ORUN 4 gediplomeerd instructeur. Daarnaast is ze docent aan het Pre-Sport Traject van de NCSAH

Anneloes Borneman

Anneloes Borneman

Docent Basistraject / Werk aan de Hand docent

In 2012 ben ik gestart met de eigenarencursus, die de NCSAH destijds organiseerde voor eigenaren die meer wilden leren over de juiste training van hun paard. Ik had me hiervoor verdiept in de communicatie met paard…

Isabella Hornhuis

Isabella Hornhuis

Docent Basistraject

Isabella Hornhuis is therapeut, dressuuramazone en ORUN 4 instructrice. Ze is gediplomeerd CREF- methode behandelaar en Sport Instructor Classical Dressage.

Jessica de Mooij

Jessica de Mooij

Werk aan de Hand Docent

Jessica de Mooij volgde de opleiding van de NCSAH t/ het vijfde jaar. Zij heeft in 2014 de diploma’s School Trainer, School Instructor en Work in Hand Instructor in ontvangst mogen nemen en ORUN 4. Eerder heeft ze de…

Ingeborg Hofstede

Ingeborg Hofstede

Docent Didactiek en Coaching

Ingeborg houdt zich bezig met bewustwording voor zowel individuen als organisaties. Binnen de opleiding verzorgt zij de theoretische Didactieklessen en staat de studenten bij met hun persoonlijke groei en ontwikkeling.

Lammert Laseur

Lammert Laseur

Docent Basistraject springen

Lammert is opgegroeid op het bedrijf van zijn vader in Soest die begon als koeienboer waarbij de paarden steeds meer de overhand namen. Als jonge jongen zat Lammert dan ook al het paard en snel was…

Erik Bergman

Erik Bergman

Erkend Paardenarts

Erik Bergman geeft als gastdocent onderwijs in anatomie en biomechanica en diagnostiek. Ook verzorgt hij de dissecties voor de NCSAH.

Eddy de Wolff van Westerrode

Eddy de Wolff van Westerrode

Grand- Prix jurylid

Eddy de Wolff van Westerrode is behalve internationaal Grand-Prix jurylid, die alle topdressuur ruiters en amazones wel eens gejureerd heeft, tevens (co)auteur van het boek "De Dressuurproef Van Groen tot Grand Prix".

Florian Bacher

Florian Bacher

Grand Prix ruiter

Florian Bacher is internationaal Grand Prix ruiter en was Bereiter aan de Spaanse rijschool te Wenen. Florian werkt nauw samen met Carl Hester en Charlotte du Jardin.

Marieke de Hoogh van Tol

Marieke de Hoogh van Tol

Dierfysiotherapeut

Marieke is Dierfysiotherapeut en verteld in de opleiding wat dat inhoudt en wanneer je het in kan zetten.

Paul Versluis

Paul Versluis

Gebitsverzorger

Gebitsverzorger opleiding Deurne/ Academy of Equine Dentistry Idaho, cursusleider KNHS-ORUN, Bittenspecialist, menner, ruiter.

Froukje Seip

Froukje Seip

Erkend Paardenarts

Dierenarts Froukje Seip heeft naast haar opleiding als
(paarden)dierenarts, ook haar opleiding als homeopathisch dierenarts (PACH, lid SCWD) en de opleiding bio resonantietherapie (Bicom) succesvol afgerond.

Anette van Weezel-Errens

Anette van Weezel-Errens

Dierenarts / Voedingsdeskundige

Anette is de oprichtster van Equilin B.V. Zij geeft onderwijs over voeding en spijsvertering.

Nicolien van Danzig

Nicolien van Danzig

Mensendieck therapeut / Flexchair therapeut

Nicoline is Mensendieck therapeut en Flexchair therapeut en heeft zich gespecialiseerd in het trainen van ruiters met de flexchair en het geven van zitles.

Machteld van Dierendonck

Machteld van Dierendonck

Bioloog / Klinisch etholoog / Wetenschapper

Machteld (1961) is bioloog, klinisch etholoog en onafhankelijk wetenschapper. Tijdens haar promotieonderzoek verdiepte ze zich in het sociale kuddegedrag van paarden.

Atjan Hop

Atjan Hop

Docent Historie & Klassieke rijkunst

Expertise en dienstverlening op het gebied van Barokke paardenrassen en Klassieke rijkunst. Ridder in de orde van Oranje Nassau voor zijn invloed op het fokbeleid van de Lipizzaner.

Sanne Beijerman

Sanne Beijerman

Sportpsychologe / Instructrice / Grand-prix dressuuramazone

Sanne Beijerman is sportpsychologe, Grand-prix dressuuramazone en instructrice. Zij geeft dressuurtraining en sportpsychologische begeleiding aan dressuursporters.

Herman Smit

Herman Smit

Grand-prix Jurylid

Grand-prix Jurylid Herman Smit verzorgt de proefgerichte modules.