Bastiaan de Recht

Grand-prix ruiter en Maestro in de Klassieke Rijkunst. Bastiaan was als kind al gepassioneerd door paarden en hun natuur. Op het gymnasium raakte Bastiaan, door het studeren van onder andere kunstgeschiedenis, beeldende kunst en klassieke talen, nog meer geïnteresseerd in de wijsheid en kunstzinnige inslag van de Klassieken. Hierdoor ging hij op zoek naar een vorm van rijkunst die intelligenter en verfijnder was dan het gewone paardrijden.

Op 16-jarige leeftijd begon Bastiaan een 10-jarige opleiding in de Italiaanse klassieke rijkunst die hij in 2005 cum laude heeft afgesloten met de titel Maestro. Tijdens en na deze periode heeft Bastiaan zijn kennis verbreed door verschillende Franse, Duitse en Portugese stijlen te bestuderen en bij verschillende trainers kennis en inzichten op te doen, waaronder Henriquet, Richard Hinrichs, verschillende trainers van de Spaanse rijschool, Laurens van Lieren en Tineke Bartels.

Bastiaan heeft veel paarden opgeleid tot en met Grand-prix niveau en is gespecialiseerd in werk aan de hand en werk aan de lange teugel. Tevens heeft hij het ORUN diploma Instructeur Wedstrijdsport Dressuur.

Bastiaan start op dit moment zijn KWPN merrie Equiscio’s Vivendi in de Grand-prix en zijn Lipizzaner ruin Equiscio’s Siglavy Bonavia in de Lichte Tour.