Marie-José Timmermans

Marie-José Timmermans is geboren in 1967 en ze is Internationaal Grand Prix ruiter, trainer en coach.

In 2016 is ze geslaagd voor de  Trainer/Coach 5 opleiding.

Trainers die haar getraind, gestimuleerd, gemotiveerd  en gevormd hebben in de  loop der jaren zijn: Henk van Bergen, Johann Hinnemann, Johan Hamminga en Bert Rutten.

Zelf heeft ze jarenlange ervaring in het lesgeven tot en met Grand Prix niveau en ze vind het erg leuk om haar kennis over te dragen. Marie-José vindt het fantastisch om samen met een combinatie te trainen en het beste in hun beide naar boven te halen, zonder concessies te doen aan het welzijn van het paard. Geduld, betrokkenheid, motivatie en enthousiasme zijn kenmerkend voor haar om toe te werken naar harmonie tussen paard en ruiter zodat we een ‘Happy Athlete’ in de baan zien.

Voor de KNHS geeft ze sinds enkele jaren de Instructeurs opleiding. Dit doet ze met heel veel plezier. Verder neemt ze met veel enthousiasme examens af voor de ORUN.

Dagelijks is Marie-José ook nog actief met het rijden van haar eigen paarden. Op dit moment is dat een 3 jarige, die ze volgend jaar graag in de Pavo-Cup en Subli-Cup wil uitbrengen en een 7 jarige merrie die binnenkort haar ZZ-Licht debuut gaat maken.