Paulien Alberts

Ik heb een dressuur- en pensionstal in Emmen, ben ORUN niveau 4 instructrice sinds 2002 en geef al vele jaren dressuurles en af en toe ook springles. Ik geef les van bixie tot en met Grand Prix niveau in het Nederlands, Duits en Engels.

Naast het geven van dressuurinstructie verzorg ik ook dressuur clinics, proefgerichte clinics en clinics “Hoe maak ik een passende kür op muziek voor mij en mijn paard”.
Vroeger heb ik jarenlang viool gespeeld en nu gebruik ik dit muzikale gehoor om voor mijzelf, maar vooral voor andere mensen, een passende kür op muziek te maken.

Tevens ben ik  jurylid Lichte Tour, aangepaste sport en Kür op Muziek en jureer ik in binnen- en buitenland.

Ik heb met diverse paarden wedstrijden tot en met Lichte Tour en/of Grand Prix niveau gereden in zowel Nederland als in het buitenland en rijd momenteel nog steeds geregeld wedstrijden op zowel landelijk als subtop niveau.
Op diverse kampioenschappen heb ik goede resultaten behaald (diverse keren Drents regiokampioen, 2 keer reserve KNHS kampioen in de Z1 en Z2, top 10 klasseringen op het NK in de ZZ-licht, ZZ-Zwaar en de LT en daarnaast Emsländische Meister in Leistungsklasse 2 op Lichte Tour niveau in Duitsland).

Naast mijn werkzaamheden bij de paarden werk ik twee dagen in de week op de NHL Stenden Hogeschool bij de afdeling Equine Marketing waar ik onder andere de vakken: Internationale Paardenhandel, Hippisch Recht en Stal van de Toekomst geef, en stagiaires tijdens hun stage begeleid. In 2013 heb ik een pedagogische didactische aantekening behaald waarvan ik de opgedane kennis zowel op school maar ook tijdens mijn dressuurlessen toepas.

Ik begeleid met enige regelmaat buitenlandse klanten die als doel: Het deelnemen aan een groot internationaal kampioenschap, hebben. Zo heb ik onder andere een leerling op de WEG in Kentucky en  Normandië, het EK para- dressuur in Deauville en de Asian Games in Jakarta gecoacht.

Ik heb in het verleden veel in Duitsland gelest bij diverse vooraanstaande trainers die zelf hun opleiding weer hadden genoten bij o.a. Willi Schultheis, Rudolf Zeilinger en Siegfried Peilicke. Daarnaast heb ik in Nederland onder andere een tijd gelest bij onze huidige bondscoach Alex van Silfhout. Momenteel train ik bij Bas de Recht en Loes Corsel.

Ik heb vroeger Scheikunde gestudeerd en ben door deze onderzoekende vorm van denken altijd zeer geïnteresseerd in de mogelijkheden van een paard geweest, en het waarom iets nu wel of niet lukt. Bij mijn lessen word dus naast het verbeteren van de vaardigheden van de ruiter/amazone ook gekeken of een zadel en hoofdstel/bit wel goed past, het paard en/of de ruiter/amazone zelf geen blokkades hebben en wordt er navraag gedaan of het paard naar de tandarts etc. is geweest.  Je kunt nog zo je best doen als combinatie en als instructeur maar als deze randvoorwaarden niet in orde zijn blijf je daar elke keer weer tegenaan lopen.

Ik vind het onzettend leuk dat ik vanaf cursusjaar 2019 als één van de instructeurs van de NCSAH aan de slag mag gaan en kijk er dan ook naar uit om de studenten te ontmoeten en samen aan de slag te gaan.

Mochten jullie nog meer info willen weten dan kun je terecht op mijn website:

www.deoudemeerdijk.nl