Download hier ons onderwijsplan

Download hier onze studiegids

Welkom bij NCSAH

NCSAH, hét instituut waar de nieuwe generatie dressuur-instructeurs opgeleid worden.

‘Waar rijkunst, sport en paardenwelzijn samengaan’

Bastiaan de Recht en Amber Koppen hebben in januari 2011 de Neo-Classical School for the Art of Horsemanship (NCSAH) opgericht. Onze beroepsopleiding heeft als doel een nieuwe generatie deskundige instructeurs op te leiden. Instructeurs die zich zodanig verdiept hebben in het fysieke en mentale aspect van het paard en ruiter, dat zij les kunnen geven op een manier waarbij het paardenwelzijn gewaarborgd is.

De NCSAH opleidingen onderscheiden zich door de verdieping in biomechanica en het functioneel gebruiken van die kennis, leerprocessen van ruiter en paard, de verdieping in het beoordelen van het harmonisch bewegen van het dressuurpaard en het dynamisch trainen met oog voor het ‘hoe’, het ‘waarom’ en niet alleen het ‘wat’.

De tientallen jaren lange ervaring van de docenten op het gebied van bewegingsproblematiek, revalidatie en het opleiden van paarden tot het hoogste niveau, maakt dat de opleidingen doordrenkt zijn van kennis die voorkomt uit de praktijk. Kennis en ervaring die je niet alleen tot het hoogste niveau in de dressuursport brengen, maar vooral de weg daar naartoe plezieriger kunnen maken voor ruiter en paard.

NCSAH opleidingen: Waar rijkunst, sport en paardenwelzijn samengaan!