Jessica de Mooij: Docent bij de NCSAH

 

Hallo allemaal, 

Ik ben Jessica de Mooij, ben 49 jaar oud en ik woon in Rijnsburg, Zuid Holland. Ik ben getrouwd met Wilfried en heb 2 prachtige grote jong volwassen kinderen. 

In het dagelijks leven ben ik ook werkzaam als praktijk manager op een Kindertandartspraktijk in Leiden, genaamd Uitblinkers. Verder train en verzorg ik mijn 2 paarden Califa & Bram. Voor mij is het een hele mooie balans tussen lekker buiten en met gevoel met de paarden bezig zijn en gedeeltelijk binnen in de praktijk. Waar ik lichamelijk weer tot rust kom. Ik train/geef 1 tot 2 dagen les in de week en ook dat vind ik superleuk! Met name werk aan de hand, want dat is toch wel mijn passie. Al vind ik het ook heel leuk om met een combinatie onder de man te starten na bijvoorbeeld een revalidatie of om de combinatie inzichten bij te brengen. Zoals jullie wel lezen vind ik dus heel veel leuk, dat is een kwaliteit, maar ook mijn valkuil haha. De weken zitten redelijk vol en nee zeggen is niet wat het eerste in mij opkomt 😉. Al werk ik daar wel aan.

 

Docent NCSAH

 

Hoe ben ik bij de opleiding terecht gekomen?

 

Ongeveer 12 jaar geleden had ik een Fries die onder behandeling was bij Amber. En later ging hij in revalidatie bij Bas en natuurlijk Amber in ter Apel. Daar was het zaadje wat betreft een nieuw inzicht geplant. Ik kreeg een ander paard terug en daar wilde ik alles over weten. Ik ben toen gestart met de opleiding, dus zo ongeveer 10 jaar geleden. En tot vorig jaar ben ik die ook blijven volgen. Wat gaaf!! Wat heb ik veel geleerd, over biomechanica, training, analyseren etc. etc., maar ik heb ook veel geleerd over mezelf. En ben mezelf ook heel wat keren tegen gekomen, dat heeft me uiteindelijk alleen maar sterker gemaakt, als ruiter en ook zeker als persoon. Dat is dus ook gelijk het mooie van de opleiding, alle facetten komen aan bod! En je leert zoveel, van de docenten, maar ook met elkaar. Afgelopen week hadden we een online casuïstiek avond werk aan de hand en ook daar heb ik weer mogen leren en inspiratie op mogen doen. 

 

Mijn rol binnen de opleiding?

 

Op dit moment ben ik werk aan de hand docent, binnen de opleiding en bij de werk aan de hand modules. Ook zul je mij tegenkomen in je traject als je je Q4 horse ruiterprofiel krijgt. Als je nog niet weet wat dat is: via het afnemen van een vragenlijst komt er een profiel uit. Die gaan we na een presentatie met elkaar bespreken. Het is zo belangrijk om inzicht te krijgen in hoe je voorkeurs/communicatie stijl is. Als we in balans zijn is dat niet zo moeilijk dan stemmen we wel af, maar als we uit balans zijn is dat nog veel belangrijker om te weten hoe jezelf of de ander reageert. 

Kortom ik ben nog lekker bezig binnen de opleiding en met de paarden, jullie weten nu allemaal een beetje wie ik ben, en ik hoop jullie ook allemaal te ontmoeten! 

En wat voor mij altijd een mooie slogan is: Als je doet wat je altijd deed, dan krijg je wat je altijd kreeg!

Basistraject 2024-2025

Schrijf je nu in voor het nieuwe basistraject 2024/2025

Het nieuwe opleidingsjaar start per 01 januari met op dinsdag 9 januari om 19.30 uur het introductie-webinar.