Djuke Schoenmaker

Mijn naam is Djuke en ik woon in Sinderen.

Vanaf mijn 6e heb ik een hele grote passie voor paarden. Ik ben net zoals de meeste begonnen in de manege en sindsdien nooit meer gestopt met paardrijden.

Inmiddels ben ik 18 jaar en heb in de tussentijd heel veel leuke dingen maar ook zeker minder leuke dingen met mijn paarden meegemaakt.

Ik heb op dit moment 4 paarden.

Replay: 15 jarige ruin oldeburger rubinstein x amati.

Replay heb ik nu 2 jaar in mijn bezit. Replay was nog niet helemaal goed bevestigd dus ben ik volop bezig met de basis bij hem. Binnenkort willen we gaan startten om te kijken hoe ver we nu zijn.

Lev: 4 jarige merrie KWPN Governor x Inspekteur.

Lev heb ik nu een jaar in mijn bezit en ben ik zelf aan het opleiden.

Troy: 18 jarige ruin KWPN Gribaldi x Grafiet.

Troy mag bij ons aan huis genieten van zijn uitloopstal. Ik train hem zelf maar niet intensief. Kinderen en volwassen die nog geen eigen paard hebben kunnen voor een privéles bij mij terecht! Troy is het ideale paard om echt op te leren paardrijden.

Kluuk Kluuk: Dit is onze 4 jarige mascotte! Een schattige Shetlander kan natuurlijk niet ontbreken!

Ik ben op mijn 12e overgestapt van pony naar paard. Met veel goede moed en energie ging ik aan de slag met mijn eerste eigen paard Ece!

Al gauw begon Ece te staken tijdens het rijden. Ze werd heel narrig en zat niet goed in haar vel. Omdat eigenlijk alles nieuw was wist ik in die tijd niet goed hoe ik dit moest aanpakken.

Wij hebben dierenartsen en fysio’s erbij gehaald en zo kwam eruit dat ze Kissing Spine had. Ook met die informatie kregen we Ece niet happy. Hoe kon dit nou?! Blijkbaar kon Ece het werk gewoon niet aan, ze heeft tenslotte kissing spine dachten we. Uiteindelijk ervoor gekozen om Ece te laten genieten op de wei.

Na veel wikken en wegen kwam Evi! Met Evi ging ik weer met veel goede moed en vertrouwen aan de slag.

Tot dat ook zij ging staken tijdens het rijden.

Op dat moment wist ik dat ik verder moest kijken.

Ik werd doorverwezen naar de kliniek SMDC, ik liet Amber Koppen langskomen en switchte van instructrice. Deze stappen waren zo goed voor mij als ruiter en voor Evi.

Het management klopte en ik leerde anders kijken naar mijn paard.

Wat gebeurd er allemaal in het lichaam van je paard? Hoe leer je je paard zijn lichaam goed te gebruiken? Wanneer train je functioneel? Hoe luister je echt naar je paard?

Evi werd weer happy en ik kon voor het eerst echt met plezier paardrijden! Hierna wist ik het! Ik wil ook zo kunnen lesgeven en rijden!

In 2019 ben ik begonnen met de opleiding NCSAH Basic Instructor Classical Dressage. Dit heb ik met veel plezier afgerond. Tijdens dit jaar heb ik ook mijn orun 2 en orun 3 gehaald.

Ik ben nu bezig met het Pre Sport Traject.

Je kunt bij mij terecht voor trainingen en lessen in rijden, longeren en werk a/d hand.

In mijn lessen en trainingen leg ik veel focus op de basis. Dit vind ik erg belangrijk! Als je als ruiter weet dat de basis goed voor elkaar is kan je met vertrouwen rijden en daar ook op terugvallen wanneer dit nodig is

Verder besteed ik veel aandacht aan een goede samenwerking tussen ruiter en paard, de fysieke en mentale mogelijkheden voor beide partijen, de harmonie en begrip voor het paard.

In mijn trainingen en lessen zal het je opvallen dat ik veel afwissel. Rijden, werken aan de hand, longeren met balkjes en af een toe een bos ritje. Zo houd je je paard scherp en gemotiveerd maar ook jezelf. Dit zie je weer terug in je resultaten.

Ben jij enthousiast geworden? Neem gerust contact op via mail wanneer je vragen hebt of een vrijblijvende eerste afspraak wilt inplannen.

Op die manier kunnen we samen bepalen of ik je wellicht kan helpen met wat jij nodig hebt.

Voor meer informatie kun je terecht op mijn website https://www.bydjuke.com/dressage

Groetjes Djuke Schoenmaker

Tel: 0630170981
Mail: info@bydjuke.com