Helen Roestenburg

Mijn naam is Helen Roestenburg. Samen met mijn man Richard, de paarden, katten en hond woon en werk ik in Vinkenbuurt. Stal Gaia en Ruiter Balans Centrum zijn hier gevestigd. Binnen Stal Gaia fokken we kleinschalig PRE’s, daarnaast train ik de paarden.

Mijn eigen behoefte om beter te leren paardrijden, resulteerde in een bedrijf waarmee ik anderen help om in balans te komen, Ruiter Balans Centrum. Binnen Ruiter Balans Centrum worden trainingen gegeven die gericht zijn op het verbeteren van houding, balans en ademhaling. Daarbij maken we gebruik van een DressuurSimulator (Otto) en de FlexChair. Daarnaast organiseren we allerlei leuke en leerzame clinics en trainingen, waaronder bijvoorbeeld RuiterBootCamp, Adem in Balans en Mind & Body Balance.

Een logische stap in mijn eigen ontwikkeling was het halen van een instructeursdiploma. Hiermee kan ik nog meer paarden en hun ruiters helpen om zich fysiek en mentaal te ontwikkelen. De opleiding van de NCSAH sluit perfect aan bij mijn zienswijze. Bij de NCSAH vormen anatomie, biomechanica en leerprocessen van paard en ruiter, de basis. Van hieruit ontwikkel je inzichten en vaardigheden om je paard verantwoord te kunnen trainen. Trainen met respect voor je paard, trainen in harmonie, zodat we een duurzaam paard krijgen waar we heel lang van kunnen genieten. Want genieten van onze passie is natuurlijk het allerbelangrijkste.

Momenteel ben ik bezig met de modules Werken aan de Hand, waarvan ik de eerste afgerond heb. Tijdens het basistraject kwam ik er al snel achter dat WadH een zeer waardevolle aanvulling kan zijn in het trainen van paarden. Niet ieder paard heeft werken aan de hand nodig, maar ook niet ieder paard kan zonder. Het onbelast trainen van je paard heeft heel vaak een zeer gunstig effect op het belast trainen van je paard.

Een goede instructeur is van onschatbare waarde! Graag ga ik samen met jou kijken wat de mogelijkheden zijn, wat je doelen zijn en hoe we hier naartoe kunnen werken.

Contactgegevens

Helen Roestenburg
Koloniedijk 24
7739 PB Vinkenbuurt

W: https://www.ruiterbalanscentrum.nl
T: +31622340311
M: 
info@ruiterbalanscentrum.nl
F: https://www.facebook.com/RuiterBalansCentrum/