Irene Snaterse

Ik ben Irene Snaterse en heb de diploma’s Basic Trainer en School Instructor behaald. Mijn eerste paard heeft een periode bij Bas in training gestaan en ik heb toen heel veel van hem geleerd. Toen is mijn fascinatie voor zijn manier van trainen en revalidatietraining ontstaan.

Ik geef nu een aantal jaren les aan ruiters die hun paard gemakkelijker, probleemloos en vooral goed willen laten bewegen. Vaak zijn dit paarden die blessures of bewegingsproblemen hebben of hebben gehad. Maar er zijn ook ruiters die hun eigen rijkunst willen blijven ontwikkelen.

Zie ik dat een paard ergens vast houdt of wat krampachtig is, dan pak ik dat eerst aan. Want pas als een paard vrij kan bewegen, is het tijd voor de volgende stap.

Niet ieder paard leert hetzelfde, heeft eenzelfde geschiedenis, karakter, lichaamsbouw, etcetera. Bij ieder paard kijken we dus ook naar de dingen die werken en de dingen waar hij gevoelig voor is. Waar wordt hij blij van, waar wordt hij beter van? Of andersom; waar wordt hij nerveus van, wat werkt voor hem averechts? Hetzelfde geldt voor zijn ruiter; ook die is uniek.

In mijn werk als instructeur integreer ik mijn ervaring als (paarden)coach. Aangezien het paard zijn ruiter continue spiegelt. Sinds mijn opleiding bij de NCSAH ben ik mezelf continue aan doorontwikkelen op gebieden die mijn klanten en mijn eigen paarden kunnen helpen.

Op www.equirene.nl kun je meer lezen over de lesmogelijkheden.

Contactgegevens

Putterweg 82
3886 PX Garderen (Veluwe)
+31 6 52 79 51 16
info@equirene.nl