Jikke Brouwer

Mijn naam is Jikke Brouwer en woon in Oudewater. Al van kinds af aan ben ik tussen de paarden te vinden. Vanaf het moment dat ik kon zitten ben ik al mee gegaan op het paard en op mijn 5e mocht ik op de manege-les.

Vanaf mijn negende heb ik verschillende pony’s gereden en op wedstrijden uitgebracht, de meeste pony’s waren alleen zadelmak op het moment dat ik ze ben gaan rijden, verder opleiden heb ik ze zelf gedaan, waarvan 1 naar het Z.

Op mijn 18e ben ik gestopt met paardrijden, een half jaar. In deze periode ben ik begonnen aan de opleiding Pedagogisch medewerker Jeugdzorg.

Echter miste ik het contact met de paarden dusdanig dat ik daarnaast toch weer begonnen ben met paardrijden.

Deze opleiding, Pedagogisch medewerker Jeugdzorg heb ik succes vol afgerond in 2016.

Vanaf het moment dat ik weer ben gaan paardrijden heb ik veel paarden zadelmak gemaakt en verkocht hierdoor kwam ik er ook achter dat ik het leuk vind om combinaties te begeleiden. Om ze samen te laten groeien, en hierbij het paard correct en met plezier op te leiden.

Tijdens het geven van lessen vind ik het belangrijk om samen met de ruiter – amazone te kijken naar wat zij graag willen bereiken, tegen welke problemen lopen ze aan, hoe gaan we het oplossen en welke weg wij hier voor moeten bewandelen. Hierbij vind ik het belangrijk om naar het gehele management te kijken.

Naast het geven van instructie en het opleiden van jonge paarden krijg ik regelmatig “moeilijke” paarden van andere mensen om deze te corrigeren.

Om mijn kennis en mijzelf verder te kunnen en willen ontwikkelen, ben ik gaan rond kijken voor een opleiding in de paarden.

Ik wilde de paarden nog beter opleiden, mezelf meer diepgang verschaffen over het paard en training hiervan.

Dit vond ik uiteindelijk alleen bij NCSAH waar ik met heel veel plezier en passie de opleiding heb gevolgd!

Inmiddels ben ik in het bezit van de diploma’s: Basis Instuctor, Spor Instructor en het ORUN-4.

Je kunt bij mij terecht voor instructie op locatie of aan huis.

Momenteel train ik verschillende paarden, van onbeleerd tot de Prix st George.

Voor vragen neem gerust contact op!

Provincie; Utrecht/ Zuid-Holland

Plaats; Oudewater/ Driebruggen

Diploma; Basic, Sport en Orun-4

e-mail; jikke.brouwer@hotmail.com

telefoon; 06-53498187