Rosanne Schalkwijk

Ik ben Rosanne Schalkwijk en ik ben een erkend NCSAH instructeur.

Door mijn opleiding aan de NCSAH ben ik anders naar paarden gaan leren kijken. Ik heb veel inzicht gekregen in de biomechanica van het paard.

Biomechanica & functionele anatomie vormen dan ook het uitgangspunt in mijn lessen. Het op een juiste manier trainen van je paard werkt namelijk preventief ter voorkoming van vele blessures zoals overbelasting en/of compensatie. Het is dan ook aan ons als ruiter/trainer, de taak om te zorgen dat het paard gezond is en ons kan blijven dragen om erop te kunnen rijden.

In mijn lessen leert de ruiter dan ook om op een gezonde wijze zijn paard te trainen. Ook behoort vrijblijvend voedingsadvies tot de mogelijkheid. Een gezond (sport) paard begint namelijk bij gezonde voeding.

Als een paard op de juiste wijze wordt getraind en hij krijgt gezonde voeding binnen, waardoor het voor het paard makkelijker wordt gemaakt in de taken die er van hem verlangt worden, verbetert dit het welzijn. Het resultaat: ruiter & paard kunnen zich dan met plezier ontwikkelen. Er ontstaat een goede communicatie tussen ruiter & paard met wederzijds vertrouwen. Als alle voorwaarden kloppen ( o.a. ook huisvesting, sociaal contact, hoef- en gebitsverzorging, een passend zadel ) wordt het rijden met je paard heel harmonieus en worden jullie echt een team.