Tamara Hop
Ermelo
Basis trainer & instructor
ORUN 3

Mijn naam is Tamara Hop, ik woon met mijn gezin in het prachtige Ermelo.

Naast mijn kantoorbaan ben ik al jaren intensief bezig in de paardensport. Wat begon als een hobby heeft inmiddels wat serieuzere vormen aangenomen.

Na het behalen van mijn ORUN 3 diploma in 2012 ben ik de opleiding voor jury dressuursport gaan volgen, met enige regelmaat ben ik dan ook op wedstrijden te vinden hier in de regio.

Momenteel train ik een fantastische Friese merrie genaamd Dirka van de Lokven Hoeve. Deze merrie kwam 2 jaar geleden op mijn pad en zag hierin een leuke uitdaging. Dirka kampte met lichamelijke problemen waardoor ze in het rijden als ‘moeilijk’ omschreven kan worden. Nadat we uiteraard specialisten bij haar hebben laten komen zijn we rijtechnisch hard aan de slag gegaan. Inmiddels zijn we van een onzeker, gestrest en boos paard naar een happy athlete gegaan en beleven we ontzettend leuke en fijne momenten.

Mede dankzij Dirka ben ik meer besef gaan krijgen van het belang van correct trainen.
Eigenlijk was de vraag: wat heeft mijn paard nodig om fijner in het lijf te gaan worden?
Deze verdieping vond ik bij de NCSAH, hier leerde ik meer over de biomechanica van het paard maar ook een stuk mentale aspecten die bij kunnen dragen aan een ‘happy athlete’.

Mijn doelen van de lessen zijn onder andere ook; fysieke en mentale ontwikkeling, harmonie maar vooral ook plezier met en van je paard!

Enkele speerpunten;
– werken en/of verbeteren van horizontale balans
– inwerking houding en zit ruiter
– advies omtrent mogelijke lichamelijke klachten en hoe dit op te lossen (verwijzing naar specialisten)
– wedstrijd gericht trainen
– souplesse en losgelatenheid in het lichaam

Nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden?

Stuur mij gerust een bericht en ik vertel je graag meer!

Contactgegevens;
06-54216005
hop.tamara@gmail.com