Simone Lammers

Mijn naam is Simone Lammers en ik woon met mijn vriend, paarden en honden in het mooie buitengebied van de Heelweg (tussen Winterswijk en Doetinchem). Dus in de Achterhoek.

Inmiddels heb ik jarenlange ervaring opgebouwd op het gebied van instructie, trainingen van paarden, paardensportmassage en natuurgeneeskunde voor honden en paarden (bachbloesemtherapie en aromatherapie). Ik zoek steeds weer nieuwe uitdagingen om me weer verder te ontwikkelen en om een brede expertise te kunnen uitdragen. In de paardenwereld ben je immers nooit uitgeleerd. Daarom ben ik in 2019 de opleiding bij de NCSAH gestart en ben inmiddels geslaagd voor Basis Instructor Classical Dressage. Ik hoop dit jaar mijn praktijkexamen Lange Teugel te doen.

Mijn hele leven was het mijn wens om een eigen paard te hebben. Als kind ging ik voor 1 gulden (destijds nog gulden 🙂 de schoenen poetsen van mijn vader. Voor het wassen van mijn vaders auto verdiende ik 2.50 gulden. Kortom ik deed allerlei klusjes en het geld dat ik verdiende, ging in mijn spaarvarken. Van dat geld heb ik letterlijk mijn eerste paard Moonlight gekocht. En uiteraard koop je dan een paard met ‘gebreken’. Ik was pas 19 jaar toen mijn grote wens uitkwam. Moonlight was het begin voor het volgen van een reeks opleidingen en dat heeft me gebracht tot waar ik nu sta.

Met veel plezier geef ik ondertussen al heel wat jaren instructie aan kinderen en volwassen van B t/m Z niveau. Gezien mijn diverse opleidingen ben ik gewend om vanuit een breed spectrum een paard (en de ruiter) te bekijken. Het doel is steeds dat zowel ruiter als paard plezier beleven aan het samenwerken en zich verder kunnen ontwikkelen. Op mijn website www.movinghorses.eu kun je meer lezen over mij, mijn ervaring en wat ik je kan bieden.