Wendy Wiering-van den Bos

Ik ben Wendy Wiering. Ik woon met mijn drie kinderen en man op een melkveebedrijf in Siegerswoude in Friesland. We geven ook dagbesteding op onze boerderij. Ik heb hier een drietal haflingers, een KWPN merrie en een shetlander staan. Met mijn KWPN merrie rij ik M2 dressuur en trainen we voor de Z1 en met mijn haflinger ruin Armando (foto) ben ik ZZ-licht geklasseerd. Met mijn haflingermerrie was ik Z1 met winstpunten.

Ik heb in 2018 mijn diploma Basic Instructor/Trainer gehaald bij de NCSAH. Tot dan toe hielp ik mijn bijrijdsters op mijn eigen paarden en gaf ik heel af en toe iemand anders les. Ik concentreerde mij voornamelijk op het trainen van paarden. De haflingers in het algemeen en een aantal anderen die training nodig hadden uit revalidatie oogpunt. Waaronder ook de KWPN merrie die ik nu bijna Z1 ga starten. Ik deed vooral veel op gevoel.

Doordat ik in aanraking kwam met deze paarden merkte ik dat ik meer kennis nodig had om deze paarden goed te trainen. Ook bij mijn haflinger merkte ik dat er in de basis nogal wat voorwaarden miste om verder te komen. Ik deed eerst een jaar kennis op bij een revalidatieopleiding. Ik heb hier veel geleerd maar ik miste vooral de link naar de sport en er klopte naar mijn idee een aantal dingen niet helemaal.

Toen kwam ik bij de NCSAH. Er vielen een hoop puzzelstukjes op zijn plek. Hierdoor maakte ik met Armando mooie sprongen vooruit. Wat een geweldig gevoel! Ik heb afgelopen jaar steeds meer les gegeven en ben in 2019 verder gegaan met de opleiding. Ik zou eigenlijk in april/mei 2020 mijn examen hebben gehad voor mijn Sports Instructor Classical Dressage diploma (en ORUN 4) maar helaas is dat uitgesteld. Ik hoop dat dit snel doorgang kan vinden en dan mag ik lesgeven op ZZlicht niveau.

Als alle ingrediënten kloppen dan wordt het rijden met je paard heel harmonieus en wordt je echt een team. Ik wil graag anderen helpen om dit ook te bereiken. Ieder op zijn of haar eigen niveau en ongeacht ras.

Ik maak in mijn lessen gebruik van een mooie Whis instructieset. Zo kun je mij in de hele bak goed horen. Ervaring leert dat dit erg prettig werkt.

Heb je zin om een proefles van mij te krijgen dan mag je contact opnemen via 0623723549 of valkhoeve@gmail.com. Of neem een kijkje op mijn eigen website www.valkhoeve.nl