Nieuwe act voorprogramma Spaanse rijschool in AHOY

 

Dat Bastiaan in AHOY in het voorprogramma van de Spaanse hofrijschool uit Wenen staat was al bekend. In eerste instantie zou hij daar met zijn Lusitano Uxeque zijn kür op muziek aan de lange teugel laten zien. Helaas vond het management van de Spaanse Rijschool de Lange Teugel act te concurrerend met hun Lange Teugel act. Het mooiste compliment wat je kan krijgen natuurlijk, maar wel erg jammer…

Desalniettemin hebben we mooie nieuwe act in elkaar gezet! De act bestaat uit twee delen. In het eerste deel “Van krijgskunst tot Rijkunst’ rijdt Bastiaan zijn Grand-prix paard en legt Bastiaan samen met speaker Atjan Hop uit waar de dressuur vandaan komt. Waar de bekende oefeningen vroeger voor dienden en hoe het paard zich heeft ontwikkeld van oorlogspaard tot balletdanser op vier benen. De link tussen sport en kunst wordt uitgelegd.

In het tweede deel ‘Entre dos Artes’ laat Bastiaan zijn paard dansen op de live flamencogitaar van Eric Vaarzon Morel en Jeff Heijne. De passie en emotie uit de gitaar versterken de bewegingen van het paard. De dressuur als pure kunst!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.