Over de NCSAH, de Hippische beroepsopleiding voor dressuur instructeur
Er zijn vele vormen van paardrijden. De meest complexe en verfijnde vorm van paardrijden is de (hoge school) dressuur. Het paard beweegt niet meer puur om de ruiter te vervoeren, maar voert ingewikkelde passen, pirouettes en sprongen uit met als doel schoonheid, kunst. Deze manier van rijden stamt af van de krijgskunst te paard. Aangezien het paard niet meer als strijdros gebruikt wordt heeft deze vorm van paardrijden zich ontwikkeld tot een zachtere, elegantere en vriendelijkere uitvoering dan vroeger waarbij vooral de zogenaamde “schoolsprongen” nog herinneren aan de oorspronkelijke krijgskunst.
De NCSAH is een Hippische beroepsopleiding voor dressuur-instructeurs en trainers, opgericht in 2011 door Grand Prix ruiter, revalidatietrainer en Maestro in de rijkunst Bastiaan de Recht en Erkend Paardenarts en veterinair chiropractor Amber Koppen.
Hippische beroepsopleiding
In deze Hippische beroepsopleiding staat het paard centraal. Het paard leren kennen, zodat we er verantwoord mee kunnen sporten! Hoe zit een paard fysiek in elkaar, hoe leert een paard en wat heeft een paard nodig? Vanuit het paard denken en daar de training op aanpassen. Dat wil de NCSAH haar studenten bijbrengen! Anatomie, biomechanica, leerprocessen van paard en ruiter, vormen de basis bij de NCSAH waaruit je inzichten en vaardigheden ontwikkelt om een paard verantwoord te kunnen trainen. De studenten leren wat een correct bewegend paard is en worden getraind op het herkennen van fysieke problemen en hoe daar mee om te gaan. Wat en hoe kan je met trainen verbeteren en wanneer schakel je hulp in van een veterinair of therapeut? De NCSAH onderscheidt zich ook door, naast trainen onder het zadel, ook het trainen aan de hand bij te brengen aan haar studenten. Wij kennen het Basistraject waaraan het NCSAH diploma Basic Instructor Classical Dressage gekoppeld is en het Sporttraject waarmee de student het NCSAH diploma Sports Instructor Classical Dressage kan halen. Daarnaast kan je nog het Trainertraject en het Mastertraject volgen en biedt de NCSAH de mogelijkheid om Instructeur Werk aan de Hand en Instructeur Werk aan de Lange Teugel te worden. De ontwikkelingen en de toename van kennis in de paardensector gaan hard. De NCSAH streeft ernaar studenten en paarden op te leiden, op basis van actuele kennis en inzichten. Zodat de paardensport logisch, verantwoord en met plezier beoefend kan worden. Met plezier voor ruiter én paard!
